با خرید پستی ایران مارکت سنتر، سفارش خود را درب منزل دریافت کرده، مبلغ آن را به مامور پست بپردازید.
 
سبد خرید خالی می باشد.


پرورش ماهی قزل آلا-616

پرورش ماهی قزل آلا-616

دسته نرم افزار آموزشی زیردسته متفرقه

ماهی های پرورشی عموما به دو گروه ماهیان آب های سرد و اب های گرم تقسیم می گردند که ماهی قزل آلاو آزاد جزء گروه اول بحساب می آیند.اگرچه اب و هوا در بیشتر مناطق گرم است،با وجود این تقریبا در هر یک از استانها یک یا چند منطقه مناسب برای پرورش ماهی های آب سرد وجود دارد.
ش.م:1471/23
بهترین درجه حرارت برای رشد و نمو ماهی قزل آلا حدودا 17 درجه سانتی گراد است ولی اگر چنین حرارتی در طول سال ثابت باشد ، تولید عناصر تناسلی و در نتیجه تولید مثل ماهی انجام نمی گیرد. آب برخی قنوات و چشمه سارهای کشور ممکن است دارای چنین خاصیتی باشد ، چنین آبهایی برای پرورش ماهی قزل آلا مناسب است ولی تکثیر آن باید در آبهایی با حرارت 8تا10 درجه سانتی گراد انجام گیرد.

ماهی آزاد دریای خزر در واقع نوعی قزل آلا است که فقط بخاطر بزرگ بودنش به آن ماهی آزاد گفته می شود،این ماهی ها معمولا مانند قزل آلای پرورشی بعد از تخم ریزی نمی میرند.این گروه از ماهیان کلا جزء لذیذترین ماهی های خوراکی هستند و اکثرا از قیمت بالایی برخوردار می باشند که ماهی قزل آلای پرورشی از اهمیت خاصی برخوردار است.

اگرچه برای پرورش آنها کارگاهای مخصوصی احداث می گردد ولی می توان در آبهای نسبتا خنک که بصورت جویبار،چشمه،قنات و... است برای مصرف خانوادگی و تولید محدود پرورش داد. در حال حاضر میزان تولید این ماهی در کشور سالانه 10000 تن است که بدون شک باز هم در اینده افزایش خواهد یافت.

تاریخچه پرورش ماهی قزل آلا

پرورش یا کشت ماهی در شرایط مصنوعی پیشینه ای چند هزارساله دارد، اما پرورش آزاد ماهیان فعالیت نسبتا جدیدی است. این ماهیان ابتدا در قرن گذشته بمنظورتامین و افزایش ذخایر ماهی در منابع آبی جهت ماهیگیری بصورت مصنوعی پرورش یافتند،نظریاتی وجود دارد که نشان می دهد پرورش این ماهی را نخستین بار سرخ پوستان غرب آمریکا با انتقال تخم ها از رودخانه ها به مراکز پرورش آغاز نمودند. دانمارکی ها پیشتاز پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان برای تغذیه انسانی بودند، در حال حاضر این صنعت در بیشتر کشورهای پیشرفته سردسیر فراگیر شده است.پرورش ماهی آزاد اقیانوس اطلس در اسکاتلند و نروژ و اخیرا در شیلی و تاسمانی پیشرفت سریعی داشته است، ماهی آزاد اقیانوس آرام بومی سواحل غربی آمریکا و کانادا است ، علاوه بر پرورش در آن مناطق در کشورهایی چون نیوزلند نیز پرورش می یابد.

از لحاظ تقسیم بندی قزل آلا جزء آنادرموس ها هستند،قزل آلای پرورشی ایران بیشترگونه رنگین کمان و نخستین گونه از خانواده آزاد ماهیان یا سالمونیده می باشد که پرورش آن در استانهای مازندران و کهکیلویه اهمیت زیادی دارد.

فصل تخم ریزی آنها در نیمکره شمالی ماههای دسامبر تا می است و در ایران خلال پاییز و زمستان تا ابتدای بهار ادامه می یابد.

گذری بر دوران قبل از پرورش ماهی

اگر بخواهی به دوران قبل از پرورش ماهی نگاهی داشته باشیم باید به مرحله تکثیرو قبل از آن اشاره کنیم.

تخم قزل آلا بسیار حساس به درجه حرارت و ضربه زدن میباشد. دارای خاصیت ارتجاعی بوده و اسپرماتوئید از سوراخی بنام میکروپیل که در سطح تخم است وارد آن میگردد.گرفتن تخم از ماهی ماده و اسپرم از ماهی نر را اصطلاحا تخمگیری می نامند، برای این کار ماهیان مولد را ابتدا توسط ماده بیهوشی ms222 بیهوش کرده و سپس اقدام به تخمگیری می کنند. پس از آن تخمها و اسپرم را روی هم ریخته و به آرامی هم میزنند تا در مدت 30تا120 دقیقه لقاح صورت گیرد.

هر ماهی نر برای 4تا5 ماهی ماده به کار میرود،بسته به محل و درجه حرارت فصل تخمریزی تغییر می کندبدین صورت که هرچه درجه حرارت آب پایینتر باشد زمان تخمریزی به عقب می افتد و برعکس که در هر دو صورت کیفیت تخمها کاهش می یابد. این زمان را می توان با تخمگیری گزینشی،استفاده از نور مصنوعی یا تزریق هیپوفیز پیش انداخت.عواملی چون سریع الرشدبودن،رنگ مناسب،بلوغ دیرس جهت جلوگیری از کاهش کیفیت تخم و مقاومت در مقابل بیماریها در انتخاب مولدین دخالت دارند. دما،جنس،نور وتغذیه در رسیدگی آزادماهیان دخالت دارند، علاوه بر اینها کوتاه شدن روز ،حضورجنس مخالفو شدت جریان آب در پیشرس نمودن ماهی ها موثرند،ماهی های ماده رسیده را میتوان از روی شکم برآمده شان تشخیص داد.

منفذ تناسلی متوم و قرمزرنگ نشانه آمادگی ماهی برای تخمکشی است،ماهی نررسیده هم دارای آرواره پایینی قلاب مانند می باشد.ماهی های نر در دوسالگی و ماده ها هم در سال دوم و سوم به بلوغ جنسی میرسند.ماهی قزل آلا که شکمی پر از تخم دارد بسیارحساس بوده و توانایی تحمل خشونت را ندارد و به همین دلیل جهت رقم بندی و تخمگیری هر بار نباید بیش از 2تا3 ماهی را برداشت و تور دستی را از ماهی پرکرد زیرا سبب شکستن تخمهاو صدمه به دستگاه تولید مثل می گردد.

مقدار تخم به سن و اندازه ماهی مولد بستگی دارد،در گزینش ماهی آنهایی را که تخم درشتری تولید می کنند باید انتخاب نمود. هرماهی بطور متوسط در دوسالگی 1553عدد تخم و در سه سالگی 2210عدد تخم تولید می کنند که تقریبا هر 305عدد آن 30گرم وزن دارند. اگرقبل از رسیدگی کامل تخمها اقدام به تخمگیری از ماهی نشود درصد لقاح بشدت کاهش خواهد یافت و اگر رقم بندی و تکثیر به موقع صورت نگیرد تخمها بیش از حد رسیده شده صاف و زلال می شوند که در اثر ارتباط با خونابه مترشحه از تخمدان بصورت مات که تخمهای شبکور نامیده می شوند در می آیند.

بارور کردن به طریقه خشک و مرطوب انجام می گیرد که نوع خشک آن بدلیل افزایش زمان بازماندن سوراخ میکروپیل و امکان تخمگیری از چند ماهی در یک ظرف از مطلوبیت بیشتری برخوردار است. عملیات تخمگیری با روشهای مختلفی صورت می گیردکه فقط به آنها اشاره می شود:

1- تخمگیری با دست(یک نفره یا دو نفره)

2- تخمگیری بوسیله هوا

3- تخمگیری بطریق بریدن شکم(در ماهیان آزاد)

پس از این عمل تخم ها و اسپرم ها را با هم در یک ظرف تمیز مخلوط کرده و به آن آب اضافه می کنند، تخم های گرفته شده را می توان پس از 48ساعت شمرد که برای این کار از چندین روش استفاده می کنند:

1- شمارش تخم به روش حجم سنجی(شمارش تخم هابر روی سینی مخصوص)

2- شمارش تخم به طریقه بورو(شمارش بر اساس مقدار آبی که با افزودن تخم ها جابه جا می شود)

3- شمارش تخم به روش فون بایر(استفاده از یک ناودانک 30سانتی متری با دیوارک هایی با زاویه 45درجه در داخل)

در پایان پس از جدا کردن تخم های مرده، تخم های سالم را برای تبدیل شدن به لارو به داخل سبدهای مخصوص یا انکوباتورها انتقال می دهند. سبدهای استاندارد معمولی به درازی 50سانتی مترو پهنای25/36 سانتی مترو گودی 15سانتی متر هستند که در قابی کوچک قرار گرفته و در داخل کانال آویزان می شوند.

انکوباتور ها نیز بسته به نحوه ورود آب و تماس با تخم ها به سه نوع چکه ای و سینی شکل و جعبه ای تقسیم می شوند. انکوباتورهای سینی شکل بصورت کشویی و عمودی روی هم قرار گرفته و تخم ها تا تبدیل به لارو وجذب کیسه زرده در آن نگهداری می شوند. در نوع چکه ای آب از بالا به سمت پایین به روش قطره ای هدایت می شود و تخم ها را تا مرحله چشم زدگی در آن نگهداری می کنند سوراخ های توری کف سینی سبب نگهداری تخم شده و آب به زیر سینی سقوط می کند و اکسیژن مورد نیاز هی بدین صورت تامین می شود. در نوع جعبه ای آب از بالای کانال مخصوص بسمت پایین کانال هدایت می گردد.

معمولا درجه حرارت برای هچری تخم ها 8تا10درجه است،با این درجه تخم ها در روز 16 چشم زده می شوند و درروز 32از تخم خارج می گردند،لاروهای تازه از تخم درآمده را برای چند هفته در تراف نگه می دارند و جریان ورودی آب را افزایش می دهند چون لاروها دوبرابر تخم ها به اکسیژن نیاز دارند. وقتی دوسوم کیسه زرده توسط ماهی جذب شد لاروها میتوانند شنا و تغذیه نمایند و می توان آنها را به حوضچه های پرورشی منتقل نمود.

لاروها را میتوان بطریق وزنی و حجمی شمارش نمود،در روش وزنی با نمونه برداری از چند نقطه تراف متوسط وزن لاروها را بدست می آوریم سپس با میزان وزن آب یک سطل و ریختن ماهیان صید شده با ساچوک در آن تعداد آنها را تعیین می کنند. در روش حجمی لاروها را با یک ظرف مشبک صید کرده و با شمارش تعداد دفعه استفاده از ظرف تعداد لاروها یا بچه ماهی ها را محاسبه می کنند.

تغذیه لاروها وقتی 80درصد کیسه زرده جذب شد آغاز می گردد و معمولا باتراکم ده هزار قطعه در هر متر مربع می باشد. غذادهی به بچه ماهیان با دست صورت می گیردوباید هر 15تا30دقیقه این عمل را انجام دادبا رشد بچه ماهیان ورسیدن به وزن 5گرم آنها را برای نگهداری به حوضچه های گرد انتقال می دهند،باید توجه داشت که در زمان تعویض نوع جیره همه غذا به یکباره عوض نشود بلکه این کار به تدریج انجام گیرد.

نکته: برای پرورش بچه ماهیان نورس در تراف های 2تا3متری به ازای هر1000قطعه یک لیتر آب در دقیقه با درجه حرارت 12 درجه سانتی گراد منظور گردد.

نیازهای پرورشی

موفقیت در پرورش ماهی قزل آلا مستلزم اعمال مدیریت و مراقبت بالاست ،ماهی به دلیل خونسرد بودن به سادگی با درجه حرارت آب سازگار می شود،قزل آلادر دمای نزدیک به انجماد بی تحرک بیمار می شودو برای متابولیسم پایه انرژی بسیار کمی را صرف می کند ،با افزایش دمای آب میزان فعالیت ماهی فزونی می یابد ،بنابر این برای تامین انژی مورد نیاز به غذا و اکسیژن بیشتری نیازمند است ودردمای بالاتر سریعتر رشد می کند. البته آب در دمای بالاتر از25درجه اکسیژن کافی را برای برآوردن نیاز ماهی نداردو این امر سبب مرگ ماهی خواهد شد،بنابراین موفقیت در پرورش ماهی علاوه بر مدیریت به خاصیت فیزیکی و شیمیایی آب هم بستگی دارد.

عوامل مؤثر بررشد قزل آلا

الف: عوامل محیطی:

1-نور: هرچه طول روز یا مدت تابش آن کوتاه تر باشد میزان رشد ماهی کاهش می یابد،قزل آلاهای جوان هنگامی که در معرض نور اضافی قرار داده شوند 13تا17درصد رشد بیشتری خواهند داشت.

2-تراکم ماهی:در پروزش ماهی قزل آلا در استخرهای بتونی تعداد ماهی نسبت زیادی در حجم کوچکی از آب نگهداری می شوند و تراکم مهی ها بالا می باشد و برخورد وتماس با هم نیز افزایش می یابد که برا جبران آن میزان اکسیژن محلول در آب بایدبالا باشدکه برای دسیابی به این شرایط میزان جریان آب ورودی به استخروسرعت تعویض آب باید بالاتر در نظر گرفته شود تا از تجمع مواد سمی نظیر آمونیاک در آب جلوگیری کند،همچنین غذادهی از جنبه مقدار و زمان آن به نحوی باشد که رقابت میان ماهی ها در گرفتن غذا منجر به بی غذاماندن تعدادی از آنها نشود.

3-دمای آب:ماهی قزل آلا جزء ماهیان سرد آبی است و محدوده زیستس حرارتی آن 0تا25 درجه است،در دمای 20درجه میزان اکسیژن آب محدود می شود چرا که غلظت آن در آب کاهش می یابد. رشد مطلوب مایان بنا به گونه آنها در دمای نزدیک به 16درجه سانتی گراد است اما در حالت کلی باید گفت که دمای آب تا حد زیادی به شرایط آب و هوایی منطقه احداث مزرعه بستگی داردریاریا،در صورت عدم وجود اکسیژن کافی در آب و نرسیدن اکسیژن کافی به بدن،فعالیتهای حیاتی ماهی دچار اختلال می گردد.میزان اکسیژن محلول در آب با جریان آن و وزش باد تغییر می کند، یکی از موارد تعیین کننده در این رابطه خود آب استخر است در صورتی که دمای آب در استخر از20درجه سانتی گراد بالاتر رودعمل حل شدن یا وارد شدن اکسیژن هوا تا حد زیادی کاهش می یابد و همچنین برای سایر فعالیتهایی که برای ماهی ها لازم هستند نظیر تنفس،هضم و جذب غذا اختلال ایجاد می گردد. بدین منظور بهتر است که دمای آب استخرهای پرورشی بین 12تا16 درجه باشد.

ماهی قزل آلا به دلیل اینکه به طور طبیعی تمایل زیادی به زندگی در آبهای سرد دارد نمی تواند آبهای با درجه حرارت بالای 20 درجه را تحمل کندو در چنین شرایطی تلفات شروع می شود. هر قدر میزان اکسیژن محلول در آب بالاتر باشد اعمال حیاتی ماهی به نحو مطلوبتر انجام می گیرد و در این حالت بهبود وضعیت سلامتی، تغذیه،رشد و سرانجام افزایش وزن و تولید مقدار بیشتر ماهی در مزرعه را خواهیم داشت. بسیاری از مراکز تکثیر ماهی برای دستیابی به رشد یکسان آب ورودی را از نظر درجه حرارت کنترل می کنند.باید توجه داشت که در هنگام انتقال بچه ماهیان در مراحل مختلف رشدبه دلیل حساسیت به تغییرات سریع درجه حرارت آب مراقبت زیادی انجام داد تا با شرایط جدید سازش یابند.

4-اکسیژن محلول: حداقل میزان اکسیژن مورد نیاز محلول در آب برای ماهی قزل آلا 5/5میلی گرم در لیترو برای تخم ها 7میلی گرم در لیتر است. قابلیت آب برای نگهداری اکسیژن بصورت محلول تحت تاثیر حرارت،فشار و نمکهای محلول در آب قرار دارد. به عنوان مثال آب شیرین با دمای 5 درجه سانتی گراد و فشار یک اتمسفر دارای قابلیت انحلال اکسیژنی معادل8/12 میلی گرم در لیتر و در دمای 20درجه 2/9میلی گرم درلیتر می باشد.اگر فشار اتمسفر کاهش یابد اکسیژن محلول نیز کاهش می یابد،این امر ممکن است برای مزادع پرورش ماهی در ارتفاعات بالا مشکلاتی ایجاد کند. با افزایش شوری آب قابلیت انحلال اکسیژن کاهش می یابد،اگر میزان اکسیژن محلول در آب از 4میلی گرم کمتر باشد موجب تلفات می گردد. باید سعی شود که آب ورودی به استخرهای پرورشی کاملا با اکسیژن اشباع شود.گذاشتن تخته شاندوردر ورودی هر استخرو استفاده از هواده درمراحل بحرانی و زمانی که تراکم ماهی زیاد است جهت افزایش اکسیژن می تواند سودمند باشد.در مزارع پروزش ماهی معمولا با بالارفتن دما ماهیان را بمنظور تسریع در رشد با غذای بیشتری تغذیه می کنند،طبعا میزان مصرف اکسیژن ماهیان نیزبطور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد،این در حالیست که قابلیت حل شدن اکسیژن درآب کاهش یافتهو در چنین مواقعی فضولات و باقی مانده های غذاکه در کف استخرها ته نشین شده است هم تجزیه می شوند،غیر از استخرهایی که دارای طراحی مناسبی هستند و مواد دفعی را با جریان آب خارج می کنند،و در طول مدت تاریکی گیاهان آبزی موجود نظیر جلبکها نیز اکسیژن را مورد استفاده قرار می دهند، بنا بر این اگر آب ورودی به استخر اشباع هم باشد تحت شرایطی نظیر تراکم بسیار زیادماهیان و درجه حرارت بالا ممکن است سطح اکسیژن آب به حد خطرناکی برسد. میزان جریان آب باید با عمق استخر تنظیم شودبطوری که سرعت تعویض آب حاصلمتناسب ا تراکم ماهیان موجود ،دمای آب و تغذیه ماهیان باشد. باید توجه کرد که محاسه حجم مفید استخر به انضمام فضاهایی که آب راکد است به درستی انجام شود.

بچه ماهیان مقدار بیشتری اکسیژن نسبت به ماهیان بزرگتر نیاز دارند،این عوامل بر لزوم اندازه گیری منظم میزان اکسیژن خصوصا در حرارت های بالا و تراکم زیاد دلالت می کند. برای بهبود وضعیت اکسیژن راهکارهای زیر پیشنهاد می شود: هوادهی بوسیله دستگاه های هواده،افزایش میزان جریان ورودی آب،جلوگیری از رشد زی شناوران در استخر و طراحی مناسب مزارع پرورش.

5- آمونیاک: گاز آمونیاک محلول در آب به دو صورت یونیزه((NH4و غیر یونیزه(NH3)

دریک معادله تعادل(NH3+H2O=NH4 OH)موجود می باشد که در حالت یونیزه به صورت گازو در حالت یونیزه بصورت آمونیوم می باشد. واکنش آمونیاک با آب از واکنش های تعادلی است که در آن از یک طرف یون هیدروکسید و آمونیوم و از طرف دیگرگاز آمونیاک و آب تشکیل می گردد. آمونیاک غیر یونیزه که بصورت گاز می باشدبیشترین سمیت را برای ماهیان دارد و غلظت بسیارکم آن به مقدار 02/0میلی گرم در لیتر برای بچه ماهیان نورس خطرناک است. اصولا نسبت بین آمونیاک آزاد و یونیزه به پی اچ آب بستگی دارد،در پی اچ بالاتر مقدار بیشتری آمونیاک یونیزه به آمونیاک آزاد تبدیل می شود.

آمونیاک محلول در آب به چند طریق ایجاد می گردد:

الف: تجزیه مواد آلی در استخرهای پرورشی

ب: دفع فضولات ماهی در کشت های متراکم

برای اداره صحیح مزرعه پرورش ماهی بخصوص در شرایطی مانند قلیایی بودن آبمیزان کم اکسیژن و درجه حرارت بالا،باید میزان آمونیاک اندازه گیری شود.با افزایش اکسیژن محلول بوسیله هوادهی که موجب کاهش پی اچ و با اسیدی نمودن محیط واکنش ترکیب به سویعدم تولید آمونیاک گازی پیش می رود،همچنین ارزیابی غذای مورد نیاز ماهی و غذادهی کنترل شده و افزایش جریان آب در سیستم های متراکم می توان تولید گاز آمونیاک را کنترل کرد.

6-پی اچ: پی اچ معیار سنجش اسیدی یا قلیایی بودن است که در محدوده بین 0تا14 تغییر می کند. از آنجا که پی اچ یک سنجش لگاریتمی،تغییر 1/0 واحد آن نشان دهندهتغییر قابل ملاحظه ای در اسیدیته آب می باشد. پی اچ آب استخر نباید خیلی متغیر باشد بلکه در دامنه 4/6تا9 ثابت بماند،تغییر پی اچ به ماهی استرس وارد می کند ولی در مناطق آهکی که آب حالت قلیایی دارد احتمال بروز این اتفاق بسیار کم است.این بدان علت است که چنین آبی حاوی مقدار زیادی نمک های محلول خصوصا نمک های کلسیم می باشد،این نمک ها از تغییر پی اچ آب جلوگیریمی کنند. آبهای اسیدی در مناطقی است که زمین دارای سنگهای آذرین می باشد،میزان کلسیم این آبها کم است.آبهای خیلی اسیدی ممکن است به دنبال شستشوی اسیدهای معدنی خاک توسط سیل ایجاد شود.

کاهش زیاد پی اچ آب می تواند به خونریزی در سطح آبشش ها و تلفات سنگین ماهیان منجر گردد.همچنین آب مزرعه اگر از میان جنگل های کاج عبور نمایدباعث ورود مواد اسیدی ویا افزایش فلزات در آب می شود،نمونه آن ورود منگنز و آلمینیوم از خاک این جنگلها به داخل آب است در چنین شرایطی افزودن آهک به جریان آب ورودی باعث کنترل پی اچ می شود.در پرورش ماهی استفاده از آبی که کمی قلیایی است به آبی که کمی اسیدی است برتری دارد اگر پی اچ از5/8تا9 بالاتر رود درصد بالایی از یونهای آمونیوم به آمونیاک آزاد تبدیل می گرددکه بر روی ماهیان اثر نامطلوب می گذارد، همچنین پی اچ زیاد قلیایی موجب صدمه زدن به آبشش و عدسی چشم ماهیان می گردد.

آبهای اسیدی با پی اچ کمتر از 5تا6 برای حیات ماهیان مناسب نبوده و افزایش یون هیدروژن مثبت سبب صدمه دیدن آبشش و لایه اپیدرم ماهی می شود.

7-گاز کربنیک: گازی است بی رنگ و بی بو که حلالیت زیادی در آب دارد و با توجه به غلظت کم آن درجه میزان آن در آب کم است. تمام آبهای طبیعی دارای مقدار گاز کربنیک هستند که در حالت تعادل میزان آن دو میلی گرم در لیتر است خزه ها باعث کاهش میزان گاز کربنیک محلول در آب و در نتیجه افزایش مقدار اکسیژن می گردند. کم شدن میزان گازکربنیک محلول در آب با افزایش میزان اکسیژن محلول در آن ارتباط مستقیم دارد.

اگر میزان گازکربنیک محلول در آب از 5/4 میلی گرم کمتر باشد نشانه اثر مواد معدنی حل شده در آب است این گاز به سه حالت در آب وجود دارد:گازکربنیک ،یون بیکربنات و یون کربنات. دی اکسید کربن به حالت آزاد برای ماهیان سمی می باشد.

گازکربنیک در شرایط زیر به حالت بحرانی خود می رسد:

الف- در هوای ابری و شبها بدلیل عمل تنفس زی شناوران گیاهی

ب- آب های زیر زمینی اسیدی

ج- در استخرهایی که بقایای غذای ماهیان و مواد آلی زسوب کرده باشد

د- هنگام تعویض آب استخر،کاهش آب ورودی یا کاهش ارتفاع آب استخر که سبب تجمع گازکربنیک تولید شده توسط ماهیان یا زی شناوران می گردد.

ه- در زمان حمل ونقل ماهی در داخل یک فضای بسته .

میزان گازکربنیک محلول در آب اگر ازحد 15تا20 میلی گرم در لیتر بالاتر رود موجب مرگ ماهیها می شود.





تدابیر کاهش گازکربنیک محلول در آب:

· هوادهی به آب ورودی

· بالا بردن اسیدیته آب با افزودن هیدروکسید کلسیم

· تنظیم میزان غذا با نیاز و مصرف ماهی

8- نیتریت: درعمل نیتریفیکاسیون یا عمل اکسیداسیون زیستی آمونیاک نیتریت به عنئان یک محصول حدواسط تولید می گردد. غلظت نیتریت معمولا در آب های طبیعی و مزارع پرورش ماهی سالم پایین بوده ولی در اثر افزایش آلودگی با مواد آلی یا کاهش اکسیژن افزایش می یابد نیتریت با هموگلوبین خون تشکیل مت هموگلوبین را می دهد که قدرت ظرفیت نگهداری اکسیژن آن تسبت به هموگلوبین بسیار کم می باشد.لذا اگر میزان غلظت آن در خون افزایش یابد منجر به مرگ ماهی در اثر نبود اکسیژن می شود ضمنا باید یادآور شد که میزان سمیت نیتریت با وجود یون کلرید در محیط افزایش می بابد.

9- نیترات: از پدیده اکسیداسیون زیستی آمونیاک و نیتریت ،نیترات حاصل میگردد، در مجموع نیترات برای ماهیان سمی نبوده ولی در غلظت های بیش از 400میلی گرم در لیتر برای ماهیان خطرناک است.

10- املاح محلول: مواد جامد محلول شامل کربنات ها، کلریدها،نیترات ها،سولفات ها و نمک های سدیم،پتاسیم،کلسیم و منیزیم است. در حقیقت مواد جامد محلول همان شوری آب رابیان می کند که بر حسب گرم و یا قسمت در هزار بیان می گردد. آب های شیرین طبیعی معمولا دارای شوری 1/0تا1 قسمت در هزار هستند. آبهای شور فشار اسمزی را کاهش داده و قزل آلا که میزان شوری تا 30 قسمت در هزار را تحمل می نماید چون جزء گونه های یوری هالین است و قابل پرورش در چنین شوری می باشد، اما شوری به میزان 10قسمت در هزار با موفقیت بیشتری همراه است.

11- فلزات سنگین: فلزات سنگین شامل روی،مس،جیوه،نیکل،کروم و آرسنیک است که بصورت های مختلف در طبیعت یافت می شوند. در آبهای سخت با پی اچ نزدیک به 8 و کربنات کلسیم بیش از 75 قسمت در هزار قابلیت سمی این ترکیبات کاهش می یابد. اثرات سمی مس و روی معمولا پس از یک یا دو روز روی ماهیان مشخص می شود و تلفات ناگهانی در جمعیت ماهیان رخ می دهد.

اثر سمی روی از مس بیشتر است، میزان بحرانی وجود روی و نیکل در حدود 5میلی گرم در لیتر می باشد،این املاح ممکن است سطح تخمدان و آبشش ها را پوشانده و موجب تلفات سنگین می شود.

ب: عوامل داخلی

1- اندازه ماهی: هرچه وزن و سن افزایش می یابد سرعت رشد نیز کاهش می یابد.

2- بلوغ جنسی: با ورود ماهی قزل آلا به دوره بلوغ جنسی از سرعت رشد آن کاسته می شود.

3- خصوصیات ارثی ماهیان: بعضی از ماهیان بر اساس خصوصیات جنسی که از والدین خود به ارث برده اند دارای رشد سریعتر و گروه دیگری از آنها دارای رشد کمتری اند.

ج: عوامل تغذیه ای

1- پروتئین ها: یکی از اجزای غذایی بسیار مهم است که برای ساخت بافتهای جدید بدن ماهی ورشد آن ضروری می باشد .پروتئین های گوناگون ازکنار هم قرار گرفتن نسبتهای متفاوت اسیدهای آمینی ساخته می شوند.هدف پرورش دهنده ماهی استفاده حداکثر از پروتئین وتبدیل آن به گوشت ماهی است.بعد ازهضم غذا در برابر هر گرم پروتئن 4کیلوکالری انرژی تولید می شود.در محیط طبیعی،ماهی قزل آلا گوشت خوار است بنابراین درشرایط پرورش این ماهیان به جیرهای غذای سرشاراز پروتئین نیاز دارند که مقدار مناسبی از این پروتئین از پودر ماهی تامین می شود.این بدان علت است که پروتئین های گیاهی ارزان قیمت حاوی تمامی اسیدها

فروشنده: سبد خرید

قیمت: 10,000 تومان

درصد :25

روش خرید: برای خرید پرورش ماهی قزل آلا-616، پس از کلیک روی دکمه زیر و تکمیل فرم سفارش، ابتدا محصول یا محصولات مورد نظرتان را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید، سپس وجه کالا و هزینه ارسال را به مامور پست بپردازید. جهت مشاهده فرم خرید، روی دکمه زیر کلیک کنید.


خرید پرورش ماهی قزل آلا-616


برای دیدن سایر محصولات این فروشنده اینجا کلیک کنید.

پیشنهاد خرید این محصول به دوستان

محصولات مرتبط
آموزش تجارت الکترونیک- از مبتدی تا پیشرفته-اورجینال مجموعه پروژه-جایابی بهینه منابع تولید پراکنده با الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی آن - جدید و کامل - اورجینال تمرین لهجه و تلفظ انگلیسی با لهجه استاندارد آمریکایی - جدید و کامل - اورجینال آموزش دف نوازی - سطح مقدماتی تا متوسط - جدید و دارای گارانتی
آموزش تجارت الکترونیک- از مبتدی تا پیشرفته-اورجینال مجموعه پروژه-جایابی بهینه منابع تولید پراکنده با الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی آن - جدید و کامل - اورجینال تمرین لهجه و تلفظ انگلیسی با لهجه استاندارد آمریکایی - جدید و کامل - اورجینال آموزش دف نوازی - سطح مقدماتی تا متوسط - جدید و دارای گارانتی
4,300 تومان خرید آموزش تجارت الکترونیک- از مبتدی تا پیشرفته-اورجینال 25,000 تومان خرید مجموعه پروژه-جایابی بهینه منابع تولید پراکنده با الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی آن - جدید و کامل - اورجینال 15,000 تومان خرید تمرین لهجه و تلفظ انگلیسی با لهجه استاندارد آمریکایی - جدید و کامل - اورجینال 25,000 تومان خرید آموزش دف نوازی - سطح مقدماتی تا متوسط - جدید و دارای گارانتی
آموزش سازدهنی از مبتدی تا حرفه ای - جدید و دارای گارانتی - اورجینال دکتر هلاکویی تربیت فرزندان از تولد تا 19 سالگی (10cd) - جدید و دارای گارانتی - اورجینال مجموعه ارزیابی پتانسیل خطر در واحد های تولید کننده نفت و گاز - جدید و دارای گارانتی - اورجینال آموزش حرفه ای شنا - جدید و دارای گارانتی - اورجینال
آموزش سازدهنی از مبتدی تا حرفه ای - جدید و دارای گارانتی - اورجینال دکتر هلاکویی تربیت فرزندان از تولد تا 19 سالگی (10cd) - جدید و دارای گارانتی - اورجینال مجموعه ارزیابی پتانسیل خطر در واحد های تولید کننده نفت و گاز - جدید و دارای گارانتی - اورجینال آموزش حرفه ای شنا - جدید و دارای گارانتی - اورجینال
25,000 تومان خرید آموزش سازدهنی از مبتدی تا حرفه ای - جدید و دارای گارانتی - اورجینال 15,000 تومان خرید دکتر هلاکویی تربیت فرزندان از تولد تا 19 سالگی (10cd) - جدید و دارای گارانتی - اورجینال 15,000 تومان خرید مجموعه ارزیابی پتانسیل خطر در واحد های تولید کننده نفت و گاز - جدید و دارای گارانتی - اورجینال 15,000 تومان خرید آموزش حرفه ای شنا - جدید و دارای گارانتی - اورجینال

توجه: بیش از 1000 فروشنده عضو سیستم ایران مارکت سنتر محصولات خود را در این سایت عرضه میکنند و خریداران میتوانند ضمن مقایسه محصولات در محیطی رقابتی، خریدی بهتر و ارزانتر داشته باشند. فروشندگانی که کیفیت و پشتیبانی محصولات خود را رعایت نکنند، از سایت حذف میشوند.



 
Designed And developed By N.E.T E-Commerce group
© 2008 All Rights reserved.